Parkour Avancerad


Kursplan Parkour Avancerad

Parkour går ut på att med den egna kroppen röra sig från en plats till en annan på ett så snabbt, effektivt och framför allt kontrollerat sätt som möjligt. Du ska ta dig över, under eller igenom eventuella hinder. Fokus ligger på ständig rörelse, effektivitet och smidighet. Genom att träna parkour ökar deltagarnas fysiska styrka, kondition, koordination och balans. Efterhand ökar även självförtroendet, då kroppskontrollen medför att de svåra, avancerade rörelserna med tiden utförs näst intill ansträngningslöst.

Du kan utöva Parkour på många nivåer. Några ser det som en livsstil, medan andra ser det som en rolig fritidssysselsättning.
Vi rekommenderar även andra alternativa träningsformer för att utveckla dina färdigheter i Parkour, så som klättring, akrobatik och allmän balansträning.

Träningen delas in i 3 nivåer (nybörjare= teknik, fortsättning=fysik och avancerad=mentalitet).
Elever som tränat 3-4 terminer Parkour går vidare till Parkour Avancerad. I den här fasen ökar intensiteten ytterligare och därmed målsättningarna. För att träna på den avancerade nivån behöver både fysik och teknik vara väl utvecklad. Deltagarna ska känna sig redo att utöka sin kunskap på egen hand och vidareutveckla det man gör på träningen till den egna träningstiden och fritiden.

Stockholm Parkour Academy tränar parkour inomhus i utvalda gymnastiksalar. Vi bygger upp hinderbanor och övar på specifika trick. Vid fint väder samt beroende på omgivning sker viss del av träningen utomhus.

Varmt välkommen att titta i Schema eller Boka plats