Parkour Fortsättning


Kursplan Parkour Fortsättning

Fartfylld, rolig och utmanande träning!
Parkour går ut på att med den egna kroppen röra sig från en plats till en annan på ett så snabbt, effektivt och framför allt kontrollerat sätt som möjligt. Du ska ta dig över, under eller igenom eventuella hinder. Fokus ligger på ständig rörelse, effektivitet och smidighet. Genom att träna parkour ökar deltagarnas fysiska styrka, kondition, koordination och balans. Efterhand ökar även självförtroendet, då kroppskontrollen medför att de svåra, avancerade rörelserna med tiden utförs näst intill ansträngningslöst.

Du kan utöva Parkour på många nivåer. Några ser det som en livsstil, medan andra ser det som en rolig fritidssysselsättning.
Vi rekommenderar även andra alternativa träningsformer för att utveckla dina färdigheter i Parkour, så som klättring, akrobatik och allmän balansträning.

Träningen delas in i 3 nivåer (nybörjare= teknik, fortsättning=fysik och avancerad=mentalitet).
Elever som tränat 1-2 terminer Parkour går vidare till Parkour Fortsättning. I den här fasen ökar intensiteten ytterligare och därmed målsättningarna

Tidigare lades den tekniska grunden som här vidareutvecklas. På fortsättningsnivån ligger fokus på att utveckla de fysiska egenskaperna. Juniorerna lär sig efter hand svårare tekniker, som även kräver mer fysisk kunskap och bättre kroppskontroll. Teknikträningen är mer avancerad och bedrivs i ett högre tempo. Junioren ska kan kunna tillämpa sin tidigare kunskap och ta ett större ansvar för den egna träningen.

Stockholm Parkour Academy tränar parkour inomhus i utvalda gymnastiksalar. Vi bygger upp hinderbanor och övar på specifika trick. Vid fint väder samt beroende på omgivning sker viss del av träningen utomhus.

Föräldraroll

Vi tycker att det känns jätteroligt att få dela med oss av vår passion för träning. Att träna med barn är ett äventyr och vi räknar med att både barn och ledare har en spännande utvecklingsresa framför sig. Detta är en resa som vi (efter många års erfarenhet) kommit fram till att barnen gör bäst tillsammans med sina tränare, men utan sina föräldrar.

Vi ber därför er föräldrar att lämna era barn till tränarna vid träningssalen för att sedan invänta passets slut utanför.

Vidareutveckling

Efter 1-2 termin på Parkourens fortsättningsnivå är junioren redo för Parkour Avancerad, dvs efter totalt ca 3-4 terminer
Vid anmälan tittar du efter “Parkour Avanc” i schemat.

 

Varmt välkommen att titta i  Schema  eller Boka plats