Parkour – Nivå 1

Stockholm Parkour Academy


Kursplan Parkour

Fartfylld, rolig och utmanande träning!
Parkour går ut på att med den egna kroppen röra sig från en plats till en annan på ett så snabbt, effektivt och framför allt kontrollerat sätt som möjligt. Du ska ta dig över, under eller igenom eventuella hinder. Fokus ligger på ständig rörelse, effektivitet och smidighet. Genom att träna parkour ökar deltagarnas fysiska styrka, kondition, koordination och balans. Efterhand ökar även självförtroendet, då kroppskontrollen medför att de svåra, avancerade rörelserna med tiden utförs näst intill ansträngningslöst.

Du kan utöva Parkour på många nivåer. Några ser det som en livsstil, medan andra ser det som en rolig fritidssysselsättning.
Vi rekommenderar även andra alternativa träningsformer för att utveckla dina färdigheter i Parkour, så som klättring, akrobatik och allmän balansträning.

Stockholm Parkour Academy tränar parkour inomhus i utvalda gymnastiksalar. Vi bygger upp hinderbanor och övar på specifika trick. Vid fint väder samt beroende på omgivning sker viss del av träningen utomhus.

Träningen delas in i 3 nivåer (nybörjare= teknik, fortsättning=fysik och avancerad=mentalitet).
På nybörjarnivån ligger fokus på teknik. Här läggs grunderna för att i framtiden kunna utföra alla rörelser med med rätt teknik och flow. Det läggs även en stor vikt vid koordinations träning.

För: Flickor och pojkar 6-17 år
Gruppindelning: Efter ålder

Föräldraroll

Vi tycker att det känns jätteroligt att få dela med oss av vår passion för träning. Att träna med barn är ett äventyr och vi räknar med att både barn och ledare har en spännande utvecklingsresa framför sig. Detta är en resa som vi (efter många års erfarenhet) kommit fram till att barnen gör bäst tillsammans med sina tränare, men utan sina föräldrar.

Vi ber därför er föräldrar att lämna era barn till tränarna vid träningssalen för att sedan invänta passets slut utanför.

 

Vidareutveckling

Efter 1-2 termin på Parkourens grundnivå är junioren redo för Parkour Fortsättning
Vid anmälan tittar du efter “Parkour Forts” i schemat.

 

Varmt välkommen att titta i  Schema  eller Boka plats